Prvým, čo musia snúbenci vyriešiť pri objednávaní svadobnej hostiny, je či sa rozhodnú pre tradičné svadobné menu, alebo zvolia modernejšiu formu svadobného menu, a to švédske stoly, kde si hostia môžu sami vybrať z rozmanitých druhov jedál.



Svadobné menu by potom malo byť volené s ohľadom na množstvo hostí. Ak sa zúčastní hostiny viacej ľudí, je nutné predpokladať, že ich chute budú veľmi rozmanité a v svadobnom menu je preto nutné počítať s prípadnými vegetariánmi alebo s tými, ktorý držia prípadne nejakú dietu, alebo s prítomnosťou detí. Preto sa doporučuje pripraviť dve verzie svadobného menu, z ktorých by si hostia mohli pohodlne vybrať.

 

Pri tvorbe svadobného menu je tiež nutné konzultovať veľkosť porcií (podľa predpokládaného počtu dospelých a detí). Inak je možné dohodnúť si v podstate akékoľvek svadobné menu, aké by si snúbenci priali. Nezabudnite: Nerozhodujete iba o obsahu svadobného menu, alebo aj o časovom rozvrhu podávania jednotlivých chodov.